nieuws.png

Blok aan je been

Het programma ‘Een blok aan je been’ op Stadsradio Almere zal een maand lang in het teken staan van ‘Drumparktroon’. Vanaf woensdag 21 juli zullen Drumpatroon DJ’s Snef, de D, Stefanovici en G vaste presentatoren Yorgos en Olmo ondersteunen in het maken van hun radioshow. De samenwerking zal worden afgesloten met een marathonuitzending op woensdag 11 augustus.

Het populaire jongerenprogramma ‘Een blok aan je been’ werkt al enige tijd samen met Drumpatroon. Programmamakers Yorgos en Olmo nodigden het hiphopkwartet in 2009 voor het eerst uit in hun show, die elke woensdagavond tussen 22.00 en 00.00 uur te beluisteren is op Stadsradio Almere. Dit bezoek beviel beiden zo goed dat er werd besloten om elke maand af te sluiten met één uur hiphop, verzorgd door Drumpatroon. Deze samenwerking krijgt een speciaal vervolg rondom het gratis, eendaags openlucht hiphopfestival ‘Drumparktroon’ wat Drumpatroon organiseert in samenwerking met Stichting Twisted.

Van 21 juli tot en met 11 augustus zal niet alleen de laatste, maar elke woensdagavond worden vormgegeven door Drumpatroon. Dat betekent dat er naast de gebruikelijke pop en rock meer hiphop, soul, funk, reggae, grime en dubstep zal worden gedraaid. De rode draad blijft hiphop. Behalve de nieuwste muziek zal Drumpatroon zowel opkomende als bekende artiesten interviewen en/of ontvangen, spitsessies (live studio-optredens) organiseren, hiphop gerelateerd nieuws verslag geven en vast terugkerende items ontwikkelen. Als klap op de vuurpijl zal op woensdag 11 augustus, vier dagen voor het evenement in het Almeerse Beatrixpark plaatsvindt, een speciale marathonuitzending worden gemaakt waarbij de hele avond én nacht wordt vooruit geblikt op ‘Drumparktroon’ waar o.a. de Amerikaanse rapgroep M.O.P. zal optreden.

‘Een blok aan je been’ is elke woensdagavond te beluisteren op Stadsradio Almere (107.8 FM, 91.1 op de kabel) tussen 22.00 en 00.00 uur. Van 21 juli tot en met 11 augustus zal het programma in het teken staan van ‘Drumparktroon’.