nieuws.png

Schermafbeelding 2016-11-28 om 18.32.28Donderdag 1 december vindt een nieuwe editie van KLAP plaats in Kunstlinie Almere Flevoland. KLAP is een inspiratieavond voor jongeren waarbij netwerken en kennismaken met ondernemende creatievelingen centraal staat. Deze editie heeft als thema ‘YouTube’.

De nieuwste generatie mediamakers houdt haar carrière zelf in de hand. Als vlogger of videomaker zijn zij razend populair en boren ze een enorm publiek aan. KLAP duikt deze editie in de wereld YouTube.

De volgende gastsprekers staan 1 december op het programma: Vonne Ritfeld (vlogger VonnekeBonneke), Stacy Brunst (producer bij Makers Channel) en Nienke Plas (vlogger)

Nienke Plas vervulde tijdens verschillende banen een salesfunctie, want ze houdt blijkbaar van praten. Als jong meisje was ze lid van het Nederlands kindertheater, volgde ze zangles en heeft ze een cursus cabaret gevolgd. Het podium bleef haar aantrekken en dat is de reden dat zij een eigen podium heeft gecreëerd in de vorm van haar YouTube kanaal. Als vlogger geeft Nienke elke woensdag in de ‘weekbreker’ haar ongezouten mening met haar wekelijkse gekkigheid. Luister naar haar verhaal bij KLAP.

De, van origine, Almeerse Stacy Brunst is producer bij Makers Channel, het on demand video platform. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen van webcontent en producties van de programma’s die worden gemaakt. Zo is hij verantwoordelijk voor het maken van de eerste videocontent van o.a. Lizzy van der Ligt, Yara Michels, Manuel Broekman en Stephanie Broek, Defano Holwijn en Lange Frans. Bij KLAP vertelt hij waar je, achter de schermen, op moet letten bij het maken van YouTube videos.

Het begon voor de nu studerende Vonneke Ritfeld allemaal bij de app Keek. Hierna volgde een instagram account en YouTube kanaal, waar ze in eerste instantie grappige filmpjes voor vrienden postte. Het gevolg hiervan? Meer dan 150.000 volgers en 40.000 abonnees die haar dagelijks volgen. Onder de naam Vonneke Bonneke maakt zij een populaire mix van sketches, partyreports en make-up tutorials. Ben je benieuwd waar zij haar inspiratie vandaan haalt en hoe zij zoveel volgers heeft gekregen in een korte tijd? Je hoort het bij KLAP.

De gesprekken worden vakkundig geleid door presentatrice Jennifer Muntslag. KAF (adres: Esplanade 10) opent haar deuren van de Kleine Zaal om 19.00 uur en het programma gaat om 19.30 uur van start. De entree bedraagt €7,50. Plaatsen zijn te reserveren maar er zijn ook kaartjes te koop aan de deur.

valeryviva400Valery Mak, programmeur van Kunstlinie Almere Flevoland en oprichtster van Stichting Twisted, is door de redactie van het tijdschrift Viva geselecteerd voor de Viva 400. De Viva 400 is een jaarlijkse lijst met 400 succesvolle en inspirerende vrouwen tot 40 jaar. Het is de tweede keer dat zij in de prestigieuze lijst wordt opgenomen.

Wekelijks worden er 100.000 exemplaren van het tijdschrift Viva verkocht, het bereik onder jonge vrouwen is 400.000 per week. Hiermee is Viva al vele jaren een van de grootste bladen voor jonge vrouwen. Het blad lanceerde in 2008 de Viva 400.

Viva 400 is een platform van jonge, succesvolle vrouwen. De lijst is onderverdeeld in zeven categorieën. De vrouwen die er in staan, zijn dan ook zeer divers: van microbioloog tot fotograaf, van webdesigner tot tropenarts, van actrice tot advocaat, van politica tot zangeres. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: ze zijn stuk voor stuk heel goed in hun vakgebied. Ze worden voor deze editie geselecteerd omdat ze dit jaar een bijzondere carrieremove hebben gemaakt, een prijs hebben gewonnen of op een andere manier zijn opgevallen in hun vakgebied. Valery Mak is als programmeur en MT-lid van Kunstlinie Almere Flevoland de jongste theaterprogrammeur van Nederland en werd geselecteerd in de categorie ‘Creatieven’.

Valery Mak (1986) richtte in 2007 Stichting Twisted op waarmee zij zich richt op talentontwikkeling en actieve participatie van jongeren. In de afgelopen jaren hebben duizenden jongeren geparticipeerd in projecten van de stichting. Eind 2015 droeg Valery haar taken als directrice over en startte ze als Hoofd Programmeur bij Kunstlinie Almere Flevoland (voorheen Schouwburg Almere). Ze is binnen het bedrijf verantwoordelijk voor de creatieve koers en programmering van o.a. het theater, de kunstgalerij, de academie (jeugd), de architectuurstudio en popprogrammering. Valery is de jongste theaterprogrammeur in Nederland. Bij Twisted is ze nog altijd actief als bestuurslid.

“Onder mijn artistieke leiding moet KAF uitgroeien tot de culturele hotspot van Flevoland. Ik vind het ontzettend belangrijk om daarbij niet alleen het bestaand ‘schouwburgpubliek’ maar ook de jongere generatie te bedienen. De jeugd is tenslotte de toekomst. Daarnaast wil ik niet alleen voor de stad, maar vooral met de stad programmeren. Ik betrek lokale partijen en span me in om onze Almeerse makers een podium te bieden –en op een voetstuk te plaatsen. Daarmee hoop ik uiteindelijk een verandering teweeg te brengen en bij te dragen aan een leukere stad!” aldus Valery.

Iedereen kan online een stem uitbrengen op de 400 geselecteerde vrouwen. Op basis van de stemmen wordt de volgorde van de lijst bepaald. Stemmen op Valery is mogelijk door hier te klikken.

nablijvenwebHet is nog nooit zo leuk geweest om te Nablijven! Heb jij talenten waar je meer uit zou willen halen en lijkt het je vet om met bekende professionals te werken? Dan is Nablijven echt iets voor jou!

Nablijven biedt jou de kans om een aantal weken lang unieke workshops en masterclasses van jouw helden te volgen in Almere. Samen met hen werk je naar een event toe waarin jij je talenten presenteert aan het publiek.

Deze editie vinden er drie workshops plaats bij Nablijven: Tattoo art, Fotografie en songwriting. Dit doen je onder begeleiding van de tatoeëerders van Trechart, fotografe Linda Stulic en songwriters Sarah-Jane en Luna Mae.

Nablijven vindt vanaf 25 oktober op dinsdag -en woensdagavond van 19.00 – 21.00 uur plaats in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF).
Je kunt je inschrijven via www.kaf.nl of door contact op te nemen met 036-8455555. Deelname aan Nablijven kost eenmalig € 25,- voor deelname aan een reeks.

Klik verder voor meer info. Read more »

POPRONDEGNa het succes van vorig jaar programmeert Stichting Twisted opnieuw ism Kunstlinie Almere Flevoland een avond tijdens de Popronde. Popronde Almere vindt zaterdag 1 oktober plaats. In samenspraak met conceptstore Hard Bitten And The Others is een divers programma samengesteld. Toegang is gratis.

Programma:
20:30 – 21:15u 45ACIDBABIES @ KAF
21:45 – 22.15u Cookachoo @ KAF
22:00 – 22:45u Willem Wits @ HBATO
23:00 – 23:45u Nachtschade @ KAF
23:15 – 23:45u D-Luzion @ HBATO
01:00 – 01:30u Dusty @ HBATO
01:45 – 03:00u Big Hare @ HBATO

Adres Twisted & KAF: Esplanade 10
Adres HBATO: Schutterstraat 46

jonna3

Op 16 september presenteerde Twisted haar eigen area tijdens het indoorfestival KAFTIVAL in Kunstlinie Almere Flevoland. Mede dankzij spetterende optredens van o.a. Jonna Fraser, Ismael & Thomson en Nuances was de avond een groot succes. Fotografe Delicia Celik was erbij en legde het vast. Bekijk de foto’s op de Facebook pagina van Twisted.

Schermafbeelding 2016-09-16 om 14.02.18Donderdag 6 oktober vindt een nieuwe editie van KLAP plaats in Kunstlinie Almere Flevoland. KLAP is een inspiratieavond voor jongeren waarbij netwerken en kennismaken met ondernemende creatievelingen centraal staat. Deze editie heeft als thema de ‘Muziekindustrie’.

KLAP is een initiatief van Stichting Twisted om jongeren van binnen -en buiten Almere te inspireren. Door middel van interviews met gastsprekers worden persoonlijke verhalen achter succesvolle, inspirerende initiatieven, personen of organisaties gedeeld. Het thema van de achtste editie is ‘muziek’. Jonge culturele ondernemers van binnen en buiten Almere komen vertellen over hun werk en carrière. Mensen die pas net begonnen zijn, maar ook mensen die al even meedraaien. KLAP biedt de mogelijkheid om direct vragen te stellen en kennis te maken met de sprekers, maar er kan natuurlijk ook ‘slechts’ aandachtig geluisterd worden. Na het programma vindt een netwerkborrel plaats in de KAF Citylounge.

De volgende gastsprekers staan 6 oktober op het programma: Stacey Walroud (producer Esko), Redouan Ait Taleb (managementbureau Event-Us) en Caroline Stoffelsma (platenmaatschappij 8ball Music)

De Almeerse producer en labeleigenaar Stacey Walroud, beter bekend als Esko. Aanvankelijk begon hij als dertienjarige met het maken van muziek en in de loop der jaren maakte hij beats voor steeds bekendere artiesten. Daarnaast is Esko zijn eigen platenmaatschappij ‘Van Klasse’ gestart waarop hij muziek uitbrengt van talentvolle jonge artiesten. Bij KLAP vertelt hij hoe hij tot deze onderneming kwam en zijn carriere als muzikant combineert met het ondernemerschap.

Toen Redouan-Ait Taleb 17 jaar was, organiseerde hij zijn eerste evenement in club Escape. Redouan doorliep zijn stage bij een muziekbedrijf en besloot hierna dat hij definitief in de entertainmentsector wilde werken. Hij sloot een samenwerking met zanger Jayh, wiens zaken hij behartigt. Al snel volgden meer artiesten en richtte hij een management –en boekingsbureau (Event-Us) en platenmaatschappij (Avalon Music) op.

Tot slot is Caroline Stoffelsma te gast bij KLAP. Na stage gelopen te hebben bij onder andere Endemol, is zij eerst aan de slag gegaan bij Talpa Producties en is nu projectmanager bij 8ball Music. Van allround assistent is zij omhoog geklommen naar projectmanager waar zij meer dan 25 projecten onder haar hoede heeft en verantwoordelijk is voor releases van o.a. Alain Clark, Miss Montreal, Andre Hazes jr. en Di-Rect. Bij KLAP vertelt zij hoe zij als spin in het web fungeert en alle projecten draaiende weet te houden.

De gesprekken worden vakkundig geleid door presentatrice Samantha Wielkens. KAF (adres: Esplanade 10) opent haar deuren van de Kleine Zaal om 19.00 uur en het programma gaat om 19.30 uur van start. De entree bedraagt €7,50. Plaatsen zijn hier te reserveren maar er zijn ook kaartjes te koop aan de deur.

KAF_Facebook_Profielfoto-2 kopieOp vrijdag 16 september vindt in Kunstlinie Almere Flevoland het indoorfestival KAFTIVAL plaats. Stichting Twisted heeft de eer om hier binnen invulling te geven aan een eigen ruimte: een blockparty met diverse deejays en live optredens.

Stichting Twisted is door KAF uitgenodigd om een eigen feestje te organiseren binnen het indoorfestival. Dit zal plaatsvinden in de vorm van een ‘blockparty’ in een patio van het gebouw. Voor de invulling van de avond nodigde Twisted zo veel mogelijk van haar muzikale vrienden uit.

Op het programma staan optredens van het Almeerse duo Ismael & Thomson en de populaire rapper Jonna Fraser. Ook de uit Almere afkomstige deejays Nuances, Stefanovici en Kaze maken hun opwachting en de avond wordt feestelijk afgesloten met sets van deejays WaxFiend en Addik & Zoe (bekend van Kuddedieren).

“Wij hebben alle ingredienten voor een supervette avond: goede muziek, gratis cocktails en alleen maar gezellige mensen. Dat we in de patio zitten, maakt het nog leuker. Je hebt het open lucht gevoel van een festival en dat we daar glas omringd zijn zorgt voor een bijzondere sfeer”, aldus Cheryl Mak van Twisted.

Het programma start om 21 uur en duurt tot 01 uur. Toegang is gratis, maar alleen op uitnodiging.

“De patio is vrij klein, dus we hebben beperkte ruimte. We hebben een groot netwerk van jonge Almeerders. We vinden het vooral belangrijk dat zij erbij kunnen zijn en hebben persoonlijke uitnodigingen met speciale gouden pins verstuurd. Op vertoon van zo’n exclusieve pin krijg je toegang tot onze area”.

De komende dagen geeft Twisted nog gouden pins weg via social media. Wie achter het net vist, hoeft niet te treuren want er staat bij KAFTIVAL voor ieder wat wils op het programma. Zo zijn er optredens van o.a. Broederliefde, Sir OJ en Mairo Nawaz.
Gratis toegangskaarten zijn te reserveren via kaftival.nl.

Eens in de zoveel tijd wordt Stichting Twisted benaderd voor iets speciaals en ook dit jaar kwam iets bijzonders op ons pad. We zijn door het Oranje Fonds uitgenodigd om op 26 mei een optreden te verzorgen in het Koningshuis bij de uitreiking van de prestigieuze Appeltjes Van Oranje. Optreden voor o.a. Koning Willem-Alexander, Koningin Maxima en Prinses Beatrix? Natuurlijk, dat is iets voor Classick!

RT.160526_I1C3098

Vlnr: ZaCairo, Christy Betgem, Hurrakane Tha Soundztorm, Prinses Beatrix, Gaétan van de Sande, Proper Majah, Shelton Telesford, Cheryl Mak, Vahsitha Comvalius.
Foto: Copyright Oranje Fonds / Bart Homburg

11000145_852214251502112_2614133627558107646_n Donderdag 26 mei verzorgen jongeren van Stichting Twisted een optreden op Paleis Noordeinde in Den Haag. Die dag worden de prestigieuze Appeltjes van Oranje uitgereikt door Koningin Máxima. Een groep Almeerse talenten uit de stal van Twisted zorgt voor het muzikaal intermezzo in het Koninklijk Huis.

De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven die verschillende groepen mensen samen brengen. Dit jaar draait de zoektocht voor de prijs om gemeenschappelijke voorzieningen die helemaal worden gerund door vrijwilligers. Koningin Máxima reikt de prestigieuze prijs uit op donderdag 26 mei.

Stichting Twisted helpt jongeren bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. Deelnemers van projecten als ‘Classick’ en ‘FULL’ werkten aan een gezamenlijke show voor deze bijzondere gelegenheid. Zij presenteren een muzikale mix van hiphop, klassiek en spoken word.

“We voelen ons enorm vereerd dat we zo’n bijzonder optreden mogen verzorgen. Het bewijst maar weer eens op wat voor plekken je terecht kunt komen als je je best doet om je te ontwikkelen. Dat doen deze jongeren allemaal op hun eigen manier binnen verschillende projecten. Daarbij worden we fantastisch ondersteund door vrijwilligers. Dat maakt deze kans extra speciaal voor ons. We zijn er trots op dat we kunnen laten zien wat voor effect dat heeft.”, aldus directrice Cheryl Mak.

Deelnemers van FULL, het project van Stichting Twisted waarbij vroegtijdig uitgevallen jongeren worden gereactiveerd, toveren het drinken van een kopje koffie om in een ware belevenis. Elke woensdag (11.00 tot 18.00 uur) staat FULL’s Koffie Tuktuk in Kunstlinie Almere Flevoland.

image003

In de afgelopen maanden hebben deelnemers van FULL onder begeleiding van professionals een liveconcept rondom het zetten van koffie ontwikkeld. Zij koppelen live amusement met vers gezette koffie, cappuccino, diverse theeën en snacks en presenteren dit aan de hand van een specifiek thema. Dat doen zij vanuit hun eigen Tuktuk op locatie.
Met dit concept creëren Stichting Twisted en KAF een omgeving waarin jonge Almeerders eigenaarschap voelen en plezier krijgen in leren en werken. FULL biedt het een plek waar ze worden ondersteund bij het ontdekken van hun passies en talenten.

Het koffieconcept van FULL sluit aan op de innovatieve manier waarop Stichting Twisted jeugdwerkloosheid bestrijd. Dat gebeurt door middel van diverse (re)creatieve trajecten, uiteenlopend van theater tot –in dit geval koffie.

“Koffie verbindt en dat komt mooi uit want FULL staat voor ‘delen door samen te bouwen’. Daarom investeert FULL haar winst in onze gezamenlijke toekomst. Dat zijn de jongeren! Met elk kopje koffie wordt er zo een bijdrage aan het programma geleverd. Het is ook nog eens heel erg leuk om te genieten van live amusement bij je koffie. Het mooiste blijft overigens het enthousiasme en de verhalen van de jongeren.”, aldus directrice Cheryl Mak.

Momenteel staat de FULL koffie Tuktuk elke woensdag van 11.00 tot 18.00 uur in de foyer van Kunstlinie Almere Flevoland. Het concept zal in de toekomst op meer (vaste) locaties in Almere gepresenteerd worden.