nieuws.png

FULL is voor en van de mensen! Wij worden op uiteenlopende manieren ondersteund door diverse organisaties en personen. Hoewel zij het fijn vinden om op achtergrond bij te dragen, vinden wij dat zij het verdienen om in het zonnetje te worden gezet. Maak in het Alarm kennis met de Supporters van FULL! Deze maand: Jan Kars, sociaal ondernemer.

2 (2)

Jan is sinds 2016 betrokken bij Stichting Twisted. In eerste instantie als betrokken Almeerder en klankbord, later als bestuurslid. Gedurende twee jaar heeft Jan de functie van Voorzitter bekleed en de transformatie naar leerwerkbedrijf van dichtbij begeleid. Jan haalt veel plezier en voldoening uit het bouwen van organisaties en te ondersteunen bij de groei en ontwikkeling van mensen.

Jan heeft altijd één ding zeker geweten, namelijk dat het helpen ontwikkelen van mensen hem aan het hart ligt. Door zijn werkervaring kwam hij er op een gegeven moment achter dat er in de praktijk vooral gekeken wordt naar wat iemand nog niet kan, maar veel te weinig naar wat iemand juist wel kan: ‘Kijk niet op tegen de buitenwereld en doe vooral wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Het bedrijfsleven probeert iedereen ergens in te passen, maar juist om een groei te realiseren moet je elkaars kwaliteiten gebruiken en divers zijn.’

Hoe ben je in contact gekomen met Twisted?
‘De Gemeente Almere draagt sociaal/economische initiatieven een warm hart toe en via de Gemeente Almere ben ik, als zogenoemde betrokken Almeerse ondernemer, in contact gekomen met diverse start-ups en ook Stichting Twisted. Ik heb toen kennis gemaakt met de directrice en ben ik in gesprek gegaan om te kijken op welke vlakken ik kon ondersteunen’.

Wat is jouw persoonlijke motivatie om mee te werken aan FULL/Twisted?
‘Toen ik hoorde over de FULL methodiek herkende ik een hoop dingen die ik zelf ook had meegemaakt. Ik ben ook ooit zonder diploma begonnen en kon dit gelukkig later meer dan voldoende inhalen en alsnog doorgroeien.
Wat mij stoort is de hooghartigheid van een hoop mensen die zogenaamd in een bepaalde positie zitten en neerkijken op degenen die nog niet zover zijn. Vaak zien zij het talent niet wat in elke jongere zit.
Het is zo belangrijk om dit talent te onderkennen en verder te ontwikkelen. Dan zal je ook zien dat de jongeren hun werk met veel meer plezier kunnen doen en de omgeving er van zal genieten.
‘Potential deserves actualising’. Ik zie het als mijn plicht om, als ik ergens potentie in zie, hier mee aan de slag te gaan. Ik heb een hoop geluk gehad in mijn leven en ik werk nu graag aan het succes van anderen.
Ik was zelf zo’n jongere die niet begrepen werd door mijn omgeving. Mijn hele vriendenkring was zonder diploma van school gegaan, deze ervaring maakt mij ook extra gemotiveerd om bij FULL betrokken te zijn’.

Waar haal jij voldoening uit?
‘Wat ik vooral doe is mensen uitdagen, ervoor zorgen dat ze groeien en vooruitgang boeken en als dat dan lukt, geniet ik daar ontzettend van. Ik vind het leuk om mensen te helpen bij hun ontwikkeling en ze hierbij een spiegel voor te houden. Dat kan er nog best wel heftig aan toe gaan, maar als je op een gegeven moment groei eruit ziet voortkomen, dan ben ik gelukkig. Het gaat mij niet zozeer om wat je uiteindelijk bereikt, maar meer dat je continu ontwikkeling ziet. Ik merk bijvoorbeeld dat mijn toegevoegde waarde vanuit mijn huidige rol afvlakt, nu de stichting in de volgende fase is beland. Dat is voor mij dan ook het moment om te zeggen dat ik weer andere dingen ga doen. Ik blijf natuurlijk nog wel betrokken als adviseur, maar mijn opvolging binnen het bestuur is al geregeld.’

Wat is jouw hoogtepunt bij Twisted?
‘Wat voor mij een hoogtepunt bij Twisted was, was toen het eerste fonds subsidie toekende voor ‘DE BELOFTE’ en daarmee het gegroeide zelfvertrouwen van de mensen binnen de organisatie. Overigens heb ik persoonlijk ook wel een leerpunt gehad bij Twisted. Ik was in een zakelijk omgeving gewend dat mensen kijken naar jouw profiel en wat je allemaal hebt gedaan, waardoor je op voorhand al credit krijgt. Bij Twisted zegt dat profiel helemaal niks en ben je ‘one of the guys’. Dit betekende dat ik eigenlijk helemaal opnieuw begon en mezelf moest bewijzen. Weer even met twee benen op de grond. Mooi, maar wel confronterend.

Waarom is het zo belangrijk dat Twisted/FULL bestaat?

‘Het huidige schoolsysteem is prima voor een groot deel van de jongeren maar door de snelle veranderingen in de maatschappij zie je dat voor een groeiende groep jongeren simpelweg maatwerk nodig is. Twisted is eigenlijk een broedplek met een hele andere aanpak wat veel meer op basis van intuïtie is, zonder regeltjes, om bij te dragen aan de ontwikkeling van mensen. Bij school ben je gebonden aan regeltjes die je door de overheid opgelegd krijgt en bij Twisted is het puur vanuit het eigen geloof neergezet. Wij hebben hier geen regeltjes, het is meer vanuit een overtuiging en als wij denken dat de regeltjes niet passen, dan passen we ze gewoon aan. Er wordt gekeken naar wat er nodig is om iemand te ontwikkelen en dat is hartstikke mooi’.

Hoe zou je de doelgroep van FULL omschrijven?

‘De doelgroep FULL bestaat uit jongeren die nog niet weten waar hun potentie zit. En als ze het al vermoeden, weten velen nog niet hoe ze dit tot uitdrukking kunnen brengen. Iedereen heeft talent, we moeten uitzoeken waar het zit en hoe dit zo goed mogelijk te gebruiken. De één heeft ander talent dan de ander en daar is niks mis mee, dat is juist mooi.’

Wanneer is iemand geslaagd in FULL volgens jou?
‘Wanneer diegene weet waar zijn of haar sterke punten liggen en die in de praktijk kan brengen. Het hangt van de persoon af. Er komen hier mensen met veel of weinig zelfvertrouwen, het gaat er om de balans te vinden tussen je sterke en zwakke punten, en weten hoe deze in te zetten. Dan leer je er mee te spelen. Daar is het FULL-programma op gericht.’

Wat is er nodig om Twisted verder succesvol te maken?

‘Op dit moment zijn we druk bezig de stichting om te vormen naar een sociale onderneming, waarbij we hard werken aan een eigen verdienmodel, om uiteindelijk ook grotendeels zelfredzaam te kunnen worden. In dat proces naar verzelfstandiging worden we gelukkig (financieel) tijdelijk geholpen door een aantal fondsen. Naar mijn mening hebben we ook één of meer sterke partners uit de sector nodig om mee samen te werken. Wij lossen als kleine stichting in ons eentje belangrijke maatschappelijke problemen op zonder enige vergoeding voor het resultaat dat we realiseren. Dat is soms lastig vol te houden. Naast de ontwikkeling van het ondernemerschap is samenwerking mijns inziens dan ook key om uiteindelijk tot een duurzame oplossing te komen. Er zijn nog genoeg uitdagingen, maar gelukkig past ons dat wel’.

Stichting Twisted begeleidt sinds 2012 middels haar programma FULL jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt. Dit project waarin jongeren gereactiveerd worden, krijgt een nieuwe toevoeging in de vorm van een leerwerktraject waarbij de deelnemers worden opgeleid tot horeca-assistent. In deze pilot werkt de stichting samen met Kunstlinie Almere Flevoland, horeca-uitzendbureau JMW en topchef Geneal Harreman, winnaar van het populaire televisieprogramma ‘Topchef Academy’.

fullserv1

Tijdens FULL worden jongeren aan de hand van een drieledig programma gereactiveerd en begeleid richting het behalen van een startkwalificatie wat hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroot. In de meeste gevallen werden de deelnemers naar een passende studie geleid om aldaar de startkwalificatie te behalen.

Twisted constateerde echter dat het behalen van de kwalificatie geen garantie op betaalde arbeid –en professionele ontwikkeling biedt en dat haar doelgroep veel waarde hecht aan de vertrouwde omgeving van FULL. Om hun slagingskans te vergroten is een aanvulling op FULL ontwikkeld in de vorm van een leerwerktraject onder de noemer ‘De Belofte’.

Hier worden jongeren opgeleid tot horeca-assistent. De praktijkervaring die zij op doen in de keuken en de bediening, vormt de basis voor een opleiding onder de vleugels van FULL. Na de zes –tot negen maanden durende opleiding succesvol te hebben afgerond, beschikken de jongeren over een branche erkend diploma. Met dit diploma op zak kunnen de jongeren kiezen voor een vervolgopleiding of solliciteren op een baan. Of beiden met behulp van FULL! Hier maakt Twisted ‘de belofte’ waar middels haar samenwerking met horeca-uitzendbureau JMW.

JMW stelt niet alleen leermeesters beschikbaar om de jongeren op te leiden; ze garanderen tevens betaalde arbeid via hun horeca-uitzendbureau en bieden de mogelijkheid om te specialiseren via hun interne opleidingstraject.

“Het betekent al heel veel als je iemand op basisniveau kunt diplomeren, maar onze ambitie is om talent optimaal te benutten. Met concreet vooruitzicht op een baan in een sector waar ook ruim voldoende vraag is, gaan we al een flinke stap verder. Maar we beloven mensen nu een carrière, want ze kunnen zich tot chefkok aan toe door ontwikkelen! Dat is een unieke aanpak waarmee je iemand duurzaam kunt ondersteunen.”
, aldus directrice Cheryl Mak.

Het leerwerktraject vindt plaats in de Citylounge van Kunstlinie Almere Flevoland. Deze ontmoetingsplaats in het multifunctionele cultuurgebouw in Almere bevat naast flexwerkplekken onder andere een bar en keuken alwaar de jongeren hun praktijkervaring op doen. Zij hebben samen met chefkok Geneal Harreman, winnaar van het populaire televisieprogramma ‘Topchef Academy winnaar 2017’, een eigen menu ontwikkeld. Dit menu bestaat voornamelijk uit ‘streetfood’. Daarnaast zijn de ambitie en ideeën aanwezig om de Citylounge aan te vullen met een compleet horeca-concept.

Vanaf deze week verzorgt FULL elke maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 18.00 uur de horeca in KAF. Bezoekers kunnen hier ontbijten, lunchen, dineren en borrelen.

Schermafbeelding 2016-11-28 om 18.32.28Donderdag 1 december vindt een nieuwe editie van KLAP plaats in Kunstlinie Almere Flevoland. KLAP is een inspiratieavond voor jongeren waarbij netwerken en kennismaken met ondernemende creatievelingen centraal staat. Deze editie heeft als thema ‘YouTube’.

De nieuwste generatie mediamakers houdt haar carrière zelf in de hand. Als vlogger of videomaker zijn zij razend populair en boren ze een enorm publiek aan. KLAP duikt deze editie in de wereld YouTube.

De volgende gastsprekers staan 1 december op het programma: Vonne Ritfeld (vlogger VonnekeBonneke), Stacy Brunst (producer bij Makers Channel) en Nienke Plas (vlogger)

Nienke Plas vervulde tijdens verschillende banen een salesfunctie, want ze houdt blijkbaar van praten. Als jong meisje was ze lid van het Nederlands kindertheater, volgde ze zangles en heeft ze een cursus cabaret gevolgd. Het podium bleef haar aantrekken en dat is de reden dat zij een eigen podium heeft gecreëerd in de vorm van haar YouTube kanaal. Als vlogger geeft Nienke elke woensdag in de ‘weekbreker’ haar ongezouten mening met haar wekelijkse gekkigheid. Luister naar haar verhaal bij KLAP.

De, van origine, Almeerse Stacy Brunst is producer bij Makers Channel, het on demand video platform. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen van webcontent en producties van de programma’s die worden gemaakt. Zo is hij verantwoordelijk voor het maken van de eerste videocontent van o.a. Lizzy van der Ligt, Yara Michels, Manuel Broekman en Stephanie Broek, Defano Holwijn en Lange Frans. Bij KLAP vertelt hij waar je, achter de schermen, op moet letten bij het maken van YouTube videos.

Het begon voor de nu studerende Vonneke Ritfeld allemaal bij de app Keek. Hierna volgde een instagram account en YouTube kanaal, waar ze in eerste instantie grappige filmpjes voor vrienden postte. Het gevolg hiervan? Meer dan 150.000 volgers en 40.000 abonnees die haar dagelijks volgen. Onder de naam Vonneke Bonneke maakt zij een populaire mix van sketches, partyreports en make-up tutorials. Ben je benieuwd waar zij haar inspiratie vandaan haalt en hoe zij zoveel volgers heeft gekregen in een korte tijd? Je hoort het bij KLAP.

De gesprekken worden vakkundig geleid door presentatrice Jennifer Muntslag. KAF (adres: Esplanade 10) opent haar deuren van de Kleine Zaal om 19.00 uur en het programma gaat om 19.30 uur van start. De entree bedraagt €7,50. Plaatsen zijn te reserveren maar er zijn ook kaartjes te koop aan de deur.

valeryviva400Valery Mak, programmeur van Kunstlinie Almere Flevoland en oprichtster van Stichting Twisted, is door de redactie van het tijdschrift Viva geselecteerd voor de Viva 400. De Viva 400 is een jaarlijkse lijst met 400 succesvolle en inspirerende vrouwen tot 40 jaar. Het is de tweede keer dat zij in de prestigieuze lijst wordt opgenomen.

Wekelijks worden er 100.000 exemplaren van het tijdschrift Viva verkocht, het bereik onder jonge vrouwen is 400.000 per week. Hiermee is Viva al vele jaren een van de grootste bladen voor jonge vrouwen. Het blad lanceerde in 2008 de Viva 400.

Viva 400 is een platform van jonge, succesvolle vrouwen. De lijst is onderverdeeld in zeven categorieën. De vrouwen die er in staan, zijn dan ook zeer divers: van microbioloog tot fotograaf, van webdesigner tot tropenarts, van actrice tot advocaat, van politica tot zangeres. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: ze zijn stuk voor stuk heel goed in hun vakgebied. Ze worden voor deze editie geselecteerd omdat ze dit jaar een bijzondere carrieremove hebben gemaakt, een prijs hebben gewonnen of op een andere manier zijn opgevallen in hun vakgebied. Valery Mak is als programmeur en MT-lid van Kunstlinie Almere Flevoland de jongste theaterprogrammeur van Nederland en werd geselecteerd in de categorie ‘Creatieven’.

Valery Mak (1986) richtte in 2007 Stichting Twisted op waarmee zij zich richt op talentontwikkeling en actieve participatie van jongeren. In de afgelopen jaren hebben duizenden jongeren geparticipeerd in projecten van de stichting. Eind 2015 droeg Valery haar taken als directrice over en startte ze als Hoofd Programmeur bij Kunstlinie Almere Flevoland (voorheen Schouwburg Almere). Ze is binnen het bedrijf verantwoordelijk voor de creatieve koers en programmering van o.a. het theater, de kunstgalerij, de academie (jeugd), de architectuurstudio en popprogrammering. Valery is de jongste theaterprogrammeur in Nederland. Bij Twisted is ze nog altijd actief als bestuurslid.

“Onder mijn artistieke leiding moet KAF uitgroeien tot de culturele hotspot van Flevoland. Ik vind het ontzettend belangrijk om daarbij niet alleen het bestaand ‘schouwburgpubliek’ maar ook de jongere generatie te bedienen. De jeugd is tenslotte de toekomst. Daarnaast wil ik niet alleen voor de stad, maar vooral met de stad programmeren. Ik betrek lokale partijen en span me in om onze Almeerse makers een podium te bieden –en op een voetstuk te plaatsen. Daarmee hoop ik uiteindelijk een verandering teweeg te brengen en bij te dragen aan een leukere stad!” aldus Valery.

Iedereen kan online een stem uitbrengen op de 400 geselecteerde vrouwen. Op basis van de stemmen wordt de volgorde van de lijst bepaald. Stemmen op Valery is mogelijk door hier te klikken.

nablijvenwebHet is nog nooit zo leuk geweest om te Nablijven! Heb jij talenten waar je meer uit zou willen halen en lijkt het je vet om met bekende professionals te werken? Dan is Nablijven echt iets voor jou!

Nablijven biedt jou de kans om een aantal weken lang unieke workshops en masterclasses van jouw helden te volgen in Almere. Samen met hen werk je naar een event toe waarin jij je talenten presenteert aan het publiek.

Deze editie vinden er drie workshops plaats bij Nablijven: Tattoo art, Fotografie en songwriting. Dit doen je onder begeleiding van de tatoeëerders van Trechart, fotografe Linda Stulic en songwriters Sarah-Jane en Luna Mae.

Nablijven vindt vanaf 25 oktober op dinsdag -en woensdagavond van 19.00 – 21.00 uur plaats in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF).
Je kunt je inschrijven via www.kaf.nl of door contact op te nemen met 036-8455555. Deelname aan Nablijven kost eenmalig € 25,- voor deelname aan een reeks.

Klik verder voor meer info. Read more »

POPRONDEGNa het succes van vorig jaar programmeert Stichting Twisted opnieuw ism Kunstlinie Almere Flevoland een avond tijdens de Popronde. Popronde Almere vindt zaterdag 1 oktober plaats. In samenspraak met conceptstore Hard Bitten And The Others is een divers programma samengesteld. Toegang is gratis.

Programma:
20:30 – 21:15u 45ACIDBABIES @ KAF
21:45 – 22.15u Cookachoo @ KAF
22:00 – 22:45u Willem Wits @ HBATO
23:00 – 23:45u Nachtschade @ KAF
23:15 – 23:45u D-Luzion @ HBATO
01:00 – 01:30u Dusty @ HBATO
01:45 – 03:00u Big Hare @ HBATO

Adres Twisted & KAF: Esplanade 10
Adres HBATO: Schutterstraat 46

jonna3

Op 16 september presenteerde Twisted haar eigen area tijdens het indoorfestival KAFTIVAL in Kunstlinie Almere Flevoland. Mede dankzij spetterende optredens van o.a. Jonna Fraser, Ismael & Thomson en Nuances was de avond een groot succes. Fotografe Delicia Celik was erbij en legde het vast. Bekijk de foto’s op de Facebook pagina van Twisted.

Schermafbeelding 2016-09-16 om 14.02.18Donderdag 6 oktober vindt een nieuwe editie van KLAP plaats in Kunstlinie Almere Flevoland. KLAP is een inspiratieavond voor jongeren waarbij netwerken en kennismaken met ondernemende creatievelingen centraal staat. Deze editie heeft als thema de ‘Muziekindustrie’.

KLAP is een initiatief van Stichting Twisted om jongeren van binnen -en buiten Almere te inspireren. Door middel van interviews met gastsprekers worden persoonlijke verhalen achter succesvolle, inspirerende initiatieven, personen of organisaties gedeeld. Het thema van de achtste editie is ‘muziek’. Jonge culturele ondernemers van binnen en buiten Almere komen vertellen over hun werk en carrière. Mensen die pas net begonnen zijn, maar ook mensen die al even meedraaien. KLAP biedt de mogelijkheid om direct vragen te stellen en kennis te maken met de sprekers, maar er kan natuurlijk ook ‘slechts’ aandachtig geluisterd worden. Na het programma vindt een netwerkborrel plaats in de KAF Citylounge.

De volgende gastsprekers staan 6 oktober op het programma: Stacey Walroud (producer Esko), Redouan Ait Taleb (managementbureau Event-Us) en Caroline Stoffelsma (platenmaatschappij 8ball Music)

De Almeerse producer en labeleigenaar Stacey Walroud, beter bekend als Esko. Aanvankelijk begon hij als dertienjarige met het maken van muziek en in de loop der jaren maakte hij beats voor steeds bekendere artiesten. Daarnaast is Esko zijn eigen platenmaatschappij ‘Van Klasse’ gestart waarop hij muziek uitbrengt van talentvolle jonge artiesten. Bij KLAP vertelt hij hoe hij tot deze onderneming kwam en zijn carriere als muzikant combineert met het ondernemerschap.

Toen Redouan-Ait Taleb 17 jaar was, organiseerde hij zijn eerste evenement in club Escape. Redouan doorliep zijn stage bij een muziekbedrijf en besloot hierna dat hij definitief in de entertainmentsector wilde werken. Hij sloot een samenwerking met zanger Jayh, wiens zaken hij behartigt. Al snel volgden meer artiesten en richtte hij een management –en boekingsbureau (Event-Us) en platenmaatschappij (Avalon Music) op.

Tot slot is Caroline Stoffelsma te gast bij KLAP. Na stage gelopen te hebben bij onder andere Endemol, is zij eerst aan de slag gegaan bij Talpa Producties en is nu projectmanager bij 8ball Music. Van allround assistent is zij omhoog geklommen naar projectmanager waar zij meer dan 25 projecten onder haar hoede heeft en verantwoordelijk is voor releases van o.a. Alain Clark, Miss Montreal, Andre Hazes jr. en Di-Rect. Bij KLAP vertelt zij hoe zij als spin in het web fungeert en alle projecten draaiende weet te houden.

De gesprekken worden vakkundig geleid door presentatrice Samantha Wielkens. KAF (adres: Esplanade 10) opent haar deuren van de Kleine Zaal om 19.00 uur en het programma gaat om 19.30 uur van start. De entree bedraagt €7,50. Plaatsen zijn hier te reserveren maar er zijn ook kaartjes te koop aan de deur.

KAF_Facebook_Profielfoto-2 kopieOp vrijdag 16 september vindt in Kunstlinie Almere Flevoland het indoorfestival KAFTIVAL plaats. Stichting Twisted heeft de eer om hier binnen invulling te geven aan een eigen ruimte: een blockparty met diverse deejays en live optredens.

Stichting Twisted is door KAF uitgenodigd om een eigen feestje te organiseren binnen het indoorfestival. Dit zal plaatsvinden in de vorm van een ‘blockparty’ in een patio van het gebouw. Voor de invulling van de avond nodigde Twisted zo veel mogelijk van haar muzikale vrienden uit.

Op het programma staan optredens van het Almeerse duo Ismael & Thomson en de populaire rapper Jonna Fraser. Ook de uit Almere afkomstige deejays Nuances, Stefanovici en Kaze maken hun opwachting en de avond wordt feestelijk afgesloten met sets van deejays WaxFiend en Addik & Zoe (bekend van Kuddedieren).

“Wij hebben alle ingredienten voor een supervette avond: goede muziek, gratis cocktails en alleen maar gezellige mensen. Dat we in de patio zitten, maakt het nog leuker. Je hebt het open lucht gevoel van een festival en dat we daar glas omringd zijn zorgt voor een bijzondere sfeer”, aldus Cheryl Mak van Twisted.

Het programma start om 21 uur en duurt tot 01 uur. Toegang is gratis, maar alleen op uitnodiging.

“De patio is vrij klein, dus we hebben beperkte ruimte. We hebben een groot netwerk van jonge Almeerders. We vinden het vooral belangrijk dat zij erbij kunnen zijn en hebben persoonlijke uitnodigingen met speciale gouden pins verstuurd. Op vertoon van zo’n exclusieve pin krijg je toegang tot onze area”.

De komende dagen geeft Twisted nog gouden pins weg via social media. Wie achter het net vist, hoeft niet te treuren want er staat bij KAFTIVAL voor ieder wat wils op het programma. Zo zijn er optredens van o.a. Broederliefde, Sir OJ en Mairo Nawaz.
Gratis toegangskaarten zijn te reserveren via kaftival.nl.

Eens in de zoveel tijd wordt Stichting Twisted benaderd voor iets speciaals en ook dit jaar kwam iets bijzonders op ons pad. We zijn door het Oranje Fonds uitgenodigd om op 26 mei een optreden te verzorgen in het Koningshuis bij de uitreiking van de prestigieuze Appeltjes Van Oranje. Optreden voor o.a. Koning Willem-Alexander, Koningin Maxima en Prinses Beatrix? Natuurlijk, dat is iets voor Classick!

RT.160526_I1C3098

Vlnr: ZaCairo, Christy Betgem, Hurrakane Tha Soundztorm, Prinses Beatrix, Gaétan van de Sande, Proper Majah, Shelton Telesford, Cheryl Mak, Vahsitha Comvalius.
Foto: Copyright Oranje Fonds / Bart Homburg