KLAP #8 – Muziekindustrie

Schermafbeelding 2016-09-16 om 14.02.18Donderdag 6 oktober vindt een nieuwe editie van KLAP plaats in Kunstlinie Almere Flevoland. KLAP is een inspiratieavond voor jongeren waarbij netwerken en kennismaken met ondernemende creatievelingen centraal staat. Deze editie heeft als thema de ‘Muziekindustrie’.

KLAP is een initiatief van Stichting Twisted om jongeren van binnen -en buiten Almere te inspireren. Door middel van interviews met gastsprekers worden persoonlijke verhalen achter succesvolle, inspirerende initiatieven, personen of organisaties gedeeld. Het thema van de achtste editie is ‘muziek’. Jonge culturele ondernemers van binnen en buiten Almere komen vertellen over hun werk en carrière. Mensen die pas net begonnen zijn, maar ook mensen die al even meedraaien. KLAP biedt de mogelijkheid om direct vragen te stellen en kennis te maken met de sprekers, maar er kan natuurlijk ook ‘slechts’ aandachtig geluisterd worden. Na het programma vindt een netwerkborrel plaats in de KAF Citylounge.

De volgende gastsprekers staan 6 oktober op het programma: Stacey Walroud (producer Esko), Redouan Ait Taleb (managementbureau Event-Us) en Caroline Stoffelsma (platenmaatschappij 8ball Music)

De Almeerse producer en labeleigenaar Stacey Walroud, beter bekend als Esko. Aanvankelijk begon hij als dertienjarige met het maken van muziek en in de loop der jaren maakte hij beats voor steeds bekendere artiesten. Daarnaast is Esko zijn eigen platenmaatschappij ‘Van Klasse’ gestart waarop hij muziek uitbrengt van talentvolle jonge artiesten. Bij KLAP vertelt hij hoe hij tot deze onderneming kwam en zijn carriere als muzikant combineert met het ondernemerschap.

Toen Redouan-Ait Taleb 17 jaar was, organiseerde hij zijn eerste evenement in club Escape. Redouan doorliep zijn stage bij een muziekbedrijf en besloot hierna dat hij definitief in de entertainmentsector wilde werken. Hij sloot een samenwerking met zanger Jayh, wiens zaken hij behartigt. Al snel volgden meer artiesten en richtte hij een management –en boekingsbureau (Event-Us) en platenmaatschappij (Avalon Music) op.

Tot slot is Caroline Stoffelsma te gast bij KLAP. Na stage gelopen te hebben bij onder andere Endemol, is zij eerst aan de slag gegaan bij Talpa Producties en is nu projectmanager bij 8ball Music. Van allround assistent is zij omhoog geklommen naar projectmanager waar zij meer dan 25 projecten onder haar hoede heeft en verantwoordelijk is voor releases van o.a. Alain Clark, Miss Montreal, Andre Hazes jr. en Di-Rect. Bij KLAP vertelt zij hoe zij als spin in het web fungeert en alle projecten draaiende weet te houden.

De gesprekken worden vakkundig geleid door presentatrice Samantha Wielkens. KAF (adres: Esplanade 10) opent haar deuren van de Kleine Zaal om 19.00 uur en het programma gaat om 19.30 uur van start. De entree bedraagt €7,50. Plaatsen zijn hier te reserveren maar er zijn ook kaartjes te koop aan de deur.