nieuws.png

KLAP #9: YouTube

Schermafbeelding 2016-11-28 om 18.32.28Donderdag 1 december vindt een nieuwe editie van KLAP plaats in Kunstlinie Almere Flevoland. KLAP is een inspiratieavond voor jongeren waarbij netwerken en kennismaken met ondernemende creatievelingen centraal staat. Deze editie heeft als thema ‘YouTube’.

De nieuwste generatie mediamakers houdt haar carrière zelf in de hand. Als vlogger of videomaker zijn zij razend populair en boren ze een enorm publiek aan. KLAP duikt deze editie in de wereld YouTube.

De volgende gastsprekers staan 1 december op het programma: Vonne Ritfeld (vlogger VonnekeBonneke), Stacy Brunst (producer bij Makers Channel) en Nienke Plas (vlogger)

Nienke Plas vervulde tijdens verschillende banen een salesfunctie, want ze houdt blijkbaar van praten. Als jong meisje was ze lid van het Nederlands kindertheater, volgde ze zangles en heeft ze een cursus cabaret gevolgd. Het podium bleef haar aantrekken en dat is de reden dat zij een eigen podium heeft gecreëerd in de vorm van haar YouTube kanaal. Als vlogger geeft Nienke elke woensdag in de ‘weekbreker’ haar ongezouten mening met haar wekelijkse gekkigheid. Luister naar haar verhaal bij KLAP.

De, van origine, Almeerse Stacy Brunst is producer bij Makers Channel, het on demand video platform. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen van webcontent en producties van de programma’s die worden gemaakt. Zo is hij verantwoordelijk voor het maken van de eerste videocontent van o.a. Lizzy van der Ligt, Yara Michels, Manuel Broekman en Stephanie Broek, Defano Holwijn en Lange Frans. Bij KLAP vertelt hij waar je, achter de schermen, op moet letten bij het maken van YouTube videos.

Het begon voor de nu studerende Vonneke Ritfeld allemaal bij de app Keek. Hierna volgde een instagram account en YouTube kanaal, waar ze in eerste instantie grappige filmpjes voor vrienden postte. Het gevolg hiervan? Meer dan 150.000 volgers en 40.000 abonnees die haar dagelijks volgen. Onder de naam Vonneke Bonneke maakt zij een populaire mix van sketches, partyreports en make-up tutorials. Ben je benieuwd waar zij haar inspiratie vandaan haalt en hoe zij zoveel volgers heeft gekregen in een korte tijd? Je hoort het bij KLAP.

De gesprekken worden vakkundig geleid door presentatrice Jennifer Muntslag. KAF (adres: Esplanade 10) opent haar deuren van de Kleine Zaal om 19.00 uur en het programma gaat om 19.30 uur van start. De entree bedraagt €7,50. Plaatsen zijn te reserveren maar er zijn ook kaartjes te koop aan de deur.