Supporters van FULL: Andrea Harrell

FULL is voor en van de mensen! Wij worden op uiteenlopende manieren ondersteund door diverse organisaties en personen. Hoewel zij het fijn vinden om op achtergrond bij te dragen, vinden wij dat zij het verdienen om in het zonnetje te worden gezet. Maak in het Alarm kennis met de Supporters van FULL!

Deze maand: Andrea Harrell.

RichardTerborg_CityLounge32

Andrea Harrell is sinds 2017 een onderdeel van Stichting Twisted. Andrea kwam Cheryl tegen en likeminds als deze, moesten samen gaan werken. Sindsdien hebben we Andrea Harrell bestuurslid en als supporter! Om achter Andrea’s drijfveren en mening over Stichting Twisted en FULL te komen, nam onze collega Sterre contact met haar op.

Andrea! Hoe ben jij in contact gekomen met Stichting Twisted?
“Ik ben in contact gekomen met Stichting Twisted omdat ik via een gemeenschappelijke kennis met Cheryl in contact kwam. Tijdens onze eerste ontmoeting spraken wij over jongeren die maatschappelijk gezien aan het kortste eind trekken. In mijn werk als coördinator van een Plusschool in Amsterdam heb ik te maken met de 100 procent vroegtijdig uitval van jongeren in Amsterdam. Deze kwetsbare jongeren hebben meer nodig dan een regulier MBO traject omdat zij over het algemeen overbelast zijn op verschillende vlakken van hun leefgebieden. Sinds kort ben ik nu bestuurslid bij de Stichting, vanuit het onderwijs”.

Waar haal jij voldoening uit?
“Ik haal er enerzijds voldoening uit om met gelijkgezinde mensen te praten en oplossingen te zoeken voor jongeren die buiten de boot vallen. Ik wil met elkaar verder komen en een gemeenschap om een jongere vormen en daar de ondersteuning te bieden, waarbij zij betekenisvol kunnen leren. Werkend op een school is een van mijn hoogste doelen dat jongeren/leerlingen zich veilig voelen. Het liefst zo veilig dat ze er aan toe komen om aan hun persoonlijke ontwikkeling te werken en een positief beeld te vormen rondom hun toekomst.
Anderzijds haal ik er veel voldoening uit dat jongeren beter bij ons weggaan dan dat ze binnen komen en dat zij leren. Dit kan ook iets heel anders zijn dan het leren van Nederlands of rekenen. Een voorbeeld is dat jongeren zelfinzicht krijgen en het persoonlijk leiderschap op zich nemen. Als ik er getuige van mag zijn dat iemand zelf inzicht heeft, krijg ik daar een enorme kick van!”

Wat is jouw persoonlijke motivatie om mee te werken aan FULL?
“Mijn allereerste gesprek was met Cheryl en het was een emotioneel gesprek, omdat ik buiten mijn eigen organisatie ROC Top, Amsterdamse Plus, nog niet iemand gesproken had die zo treffend en tegelijkertijd next level (FULL programma) aan het werk was met dezelfde doelgroep. De passie en liefde die in een professioneel jasje gestoken zat paste zo bij mijn eigen visie, op hoe ik vind dat jongeren vanuit eigen talenten moeten groeien en niet vanuit een standaard ontwikkeld systeem. Het is een gepassioneerde organisatie, wat aanstekelijk en positief werkt. Dit maakt dat ik er onderdeel van wilt zijn”.

Wat is jouw hoogtepunt bij Stichting Twisted?
“Mijn hoogtepunt was de officiële opening. Het was zo’n tof evenement! Het gaf een mooi beeld van hoe er samen met jongeren gewerkt werd. Het persoonlijke verhaal van één van de jongeren raakte de hele zaal. Het is zo overduidelijk dat het belangrijk is dat jongeren alle kansen krijgen die nodig zijn om succesvol de toekomst in te gaan. En daarin is geloof in eigen kunnen, positieve impulsen en eigen talentontwikkeling ontzettend belangrijk”.

Waarom is het volgens jou belangrijk dat Stichting Twisted en FULL bestaan?
“Een voorbeeld is de FULL-er, die tijdens de officiële opening zijn verhaal deed. Zo puur en oprecht en dat hij door Stichting Twisted staat waar hij nu staat. Dat zijn voorbeelden waarom het belangrijk is dat Stichting Twisted en FULL bestaan.
Alle jongeren die geen plekje weten te bemachtigen in de maatschappij, maar daar extra hulp bij nodig hebben. Daar zijn er helaas veel van en daarom is het belangrijk dat het bestaat”.

Hoe zou je de doelgroep van FULL beschrijven?

“Jongeren die inzicht krijgen in hun talenten, die zij kunnen inzetten om hun plekje te bemachtigen in de maatschappij. Jongeren die gebaat zijn bij gepersonaliseerde aandacht met échte verhalen”.