Supporters van FULL: Rianne Koelmans

FULL is voor en van de mensen! Wij worden op uiteenlopende manieren ondersteund door diverse organisaties en personen. Hoewel zij het fijn vinden om op achtergrond bij te dragen, vinden wij dat zij het verdienen om in het zonnetje te worden gezet. Maak in het Alarm kennis met de Supporters van FULL!

Deze maand: Rianne Koelmans.

riannekoelmans

Rianne Koelmans is voor het eerst met Stichting Twisted en FULL in contact gekomen toen ze in 2016 aan de slag ging bij Fonds 21. Na onze kennismaking werd het al snel duidelijk dat het helpen van jongeren Rianne’s hart sneller doet kloppen. Wat een topper! Omdat we benieuwd waren naar Rianne’s drijfveren en mening over Stichting Twisted en FULL, besloten we contact met haar op te nemen.

Rianne! Hoe ben jij in contact gekomen met Stichting Twisted?
Ik ben met Stichting Twisted in contact gekomen vanuit mijn functie als adviseur bij Fonds 21, waar ik sinds 2016 werkzaam ben. Op dat moment voerde Stichting Twisted FULL uit met een bijdrage van het fonds. Later heeft Fonds 21 bijgedragen aan het opstarten van De Belofte, waar jongeren binnen de lunchroom in KAF kunnen leren en groeien en waar FULL een belangrijk onderdeel van is.

Waar haal jij voldoening uit?
Het is erg leuk om deel uit te maken van een fonds dat vindt dat alle jongeren van 12 tot 30 jaar een goede start in de samenleving verdienen, vol kansen en ontwikkelmogelijkheden. Bij Fonds 21 zie ik veel mooie initiatieven langskomen en kom ik in contact met gedreven mensen die zich hard maken om de persoonlijke ontwikkeling van jongeren te stimuleren. Als ik zie dat een door ons fonds gesteund project veel voor jongeren betekent, word ik daar echt heel blij van.

Wat is jouw persoonlijke motivatie om mee te werken aan FULL?
Als adviseur ben ik verantwoordelijk voor de afhandeling en begeleiding van projectaanvragen. De reden dat Fonds 21 FULL steunt is omdat jongeren hier kunnen werken aan hun zelfvertrouwen, het ontwikkelen van werknemersvaardigheden en hen leert doelen te stellen en hiernaartoe te werken. Ook de werkwijze binnen FULL past bij ons: leren door te doen, veel persoonlijke begeleiding, het aanreiken van rolmodellen en de inzet van cultuur.

Wat is jouw hoogtepunt bij Stichting Twisted?
Mijn bezoek aan De Belofte is me goed bijgebleven. Afgelopen april ben ik gaan kijken en heb ik Cheryl Mak en Saskia Floore beter leren kennen, dat was erg leuk. Ook heb ik een masterclass van Angelo Bromet bijgewoond. Mooi om te zien wat er in korte tijd allemaal is neergezet.

Waarom is het volgens jou belangrijk dat Stichting Twisted en FULL bestaan?
Niet iedereen vindt even gemakkelijk zijn of haar draai in de maatschappij. Het is belangrijk dat er een plek is voor deze jongeren waar ze kunnen leren, uit kunnen zoeken wie ze zijn, wat de volgende stappen in hun leven zijn en hoe ze deze stappen vervolgens kunnen nemen. Stichting Twisted weet wat jongeren beweegt en biedt hen een plek om zich verder te ontwikkelen.

Hoe zou je de doelgroep van FULL beschrijven?
Jongeren die zichzelf beter willen leren kennen en zich verder willen ontwikkelen en dit het liefste doen in een positieve, flexibele omgeving met oog voor talent en persoonlijke context.