nieuws.png

Wethouder bezoekt FULL

bezoek_wethouder1-logo-550x351Op dinsdag 14 april bracht wethouder René Peeters een bezoek aan ‘FULL’ in Schouwburg Almere. De portefeuillehouder van Jeugd, Maatschappelijke ontwikkeling, Onderwijs en Sport ondersteunt dit project dat de strijd tegen vroegtijdige schoolverlaters aangaat. Hij mocht op deze dag zelf ervaren wat er binnen FULL gebeurt en kreeg middels speeddates en speeches een blik in het leven van de deelnemers, vrijwilligers en andere betrokkenen bij dit project.

FULL heeft een unieke werkmethode waarbij binnen 10 maanden vroegtijdige schoolverlaters en werkloze jongeren begeleid worden bij het vinden van een studie, stageplek of baan. Zestig procent van alle deelnemers van FULL stroomt succesvol uit. Volgens directeur Valery Mak, is dat te danken aan de positieve aanpak waarop jongeren weer in hun kracht worden gezet. Valery: “Wij vergroten het positief zelfbeeld van de deelnemers door uit te gaan van hun talenten en deze verder te ontwikkelen. Het draait daarbij om people, power en focus. Wat betekent dat wij dichtbij de jongeren staan en actie ondernemen om de persoonlijke doelen van de deelnemers te bereiken.” FULL deelnemer Isabelle, kan dit beamen. Aan de wethouder vertelt zij: “Bij FULL kan ik mijn talenten ontwikkelen. Het is een goed hulpmiddel om erachter te komen wat ik nou precies wil en welke vervolgopleiding hierbij zou passen. Daarnaast kom ik hier graag. Iedereen respecteert elkaar en leert met en van elkaar.”

De uitgebreide en diepgaande rondgang met ouders, deelnemers, coaches en docenten van FULL hebben de wethouder een goed beeld gegeven van de betekenis van dit project voor de deelnemers. In zijn eindwoord vertelde hij dat hij erg geraakt was door de speeches. “Ik heb deze dag heel veel emoties gevoeld. Er kwamen echte verhalen voorbij die heel diep gingen. Ik heb heel veel respect voor de mensen die dit project hebben opgezet en de jongeren begeleiden.” Aldus de wethouder.